Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
Expirace 09/2023. Barbera Washed Sidamo Gr.1 Bona 100% Arabika zrnková káva 250g.
Pomalé pražení kávy zaručí tu nejlepší BIO kvalitu s plnou vůní. Fermentace - 36 hodin.
Více informacíKávové zrno nejlepších odrůd Arabika dozrála v Etiopii na stinných kopcích v nadmořské výšce 2000 metrů nad mořem.
Pro jejich pěstování byl použit přírodní kompost. Poté byly ručně sbírány a sušeny na slunci.
V roce 2006 bratři Asefa a Mulugeta Dukamo založili Daye Bensa, pěstitele a vývozce kávy v Etiopii. Daye Bensa vyváží kávu ze své farmy ve vesnici Shantawene, stejně jako od "out-growers" (neboli drobní farmáři) ve třech vesnicích: Shantawene, Karamo a Bombe. Daye Bensa je mezi 1,900 a 2,217 metry. Farma Sidamo je certifikována pro ekologické, UTZ, Rainforest Alliance a C.A.F.E. postupy. Daye Beneša doufá, že bude spolupracovat s více farmáři, zejména bude spolupracovat s Hawassa University, aby pomohla studentům provádět výzkum ke zlepšení kvality kávy.
Doba sklizně začíná od poloviny prosince do konce února. Farmáři sklízejí tento prémiový původ kávy ručně selektivním sběrem. Jsou sklízeny najednou "odizolováním" všech kávových zrn z větví, zralých i nezralých. Selektivní sběr zahrnuje četné průchody přes kávovníky, výběr pouze zralých zrn, aby vybral zbývající zralá zrna. Vyžaduje se 3 až 4 sběry, aby bylo možné sklízet každé zralé zrno.
Po ručním sběru nejlepších kávových zrn Sidamo plně umyjí a poté suší na slunci pro nejpřirozenější proces sušení.
Průběh a pražení
Tento druh kávových zrn se pomalu praží po dobu 14 minut a tím si zachová svoji unikátní přírodní vlastnosti. Veškerá pražení probíhá v Neapoli, nazývá se mýtickou oblastí espressa, právě díky dlouhé historii pražení kávy.
V Neapoli, kde naše retro pražící stroje z roku 1967 a 1969 jsou nadále používány.
Mistr pražírny třetí generace pozorně dohlíží na celý proces.
Po dokončení pražení, kávová zrna se ochladí vzduchem (nikdy ne vodou) a to způsobuje, což způsobí kondenzaci vnitřních aromatických látek přítomných v kávových zrnech.
Caffé Barbera neskladuje ani nebalí kávová zrna ihned po ochlazení, ale raději je nechá dozrát při
kontrolovaných teplotách, tak aby měly vyvážený poměr olejů a tuků, který formuje bohaté aroma a chuť kávy.
Certifikace vyhovující standardu excelence. Ekologický a přímý obchod.
FAIRTRADE spravedlivý obchod neboli fair trade je způsob obchodu, který dává příležitost pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v zemích „třetího světa“, aby se uživili vlastní prací za důstojných podmínek.
Informace o výrobci
Café Barbera, Adresa: Barbera Caffé SPA, Via Larga Z.I., 81038 Trentola Ducenta, CE Italy
Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
Příznivé ceny
Všechny světové značky kávy a kávovarů nabízíme za skvělé ceny.
Odběrná místa
Aktuálně nabízíme dopravu na více než 4.000+ výdejních míst.
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 3.000 Kč