Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
Expirace 09/2023. Zrnková káva Barbera Baron Blue Java s tóny čokolády, čerstvě upečeného chleba a sušeného ovoce dodává kávě příjemnou sladkost a zároveň intenzivní aroma. Složení: 100% Robusta - Jáva a Indonésie, 250g. Fermentace 16-18 hodin.
Více informacíBohatá chuť s výrazným aroma čokolády a vůní čerstvého chleba, činí kávu tak intenzivní a silnou s povzbuzujícími účinky. Podtón sušeného ovoce Baron Blue Jáva kávě dává příjemnou sladkost.
Kávová zrna se pěstují na svazích hor v nadmořské výšce 1300 - 1600 metrů, která pocházejí z Brazílie, Kostariky, Kolumbie, Indie a Indonésie. Byly pomalu a jemně pražené a poté ochlazené suchým vzduchem, namísto vody.
Kávová zrna se sklízí ručně a posléze se suší na slunci.
Plantáž
Tuk Bandung v centrální Jávě, nachází se tu 4,625 hektarů kávových plantáží, většinu z nich vlastní drobní farmáři.
Nadmořská výška: 600-800.
Sklizeň a sběr
Sběr je od června a končí v září. Farmáři sbírají ručně jen zralé ( červené ) bobule. Zelené, žluté a suché se sbírají a přebírají. Zralé kávové bobule se sbírají brzy ráno do poledne.
Po sběru a výběru nejlepších červených zrn z farmářské plantáže, červené bobule se zpracují mokrým procesem a okolo 16-18 hodin se fermentují. Během procesu se tlumí kyselost kávy. Suší se na slunci po dobu 2 dnů nad plachtou nebo bambusovou podložkou. Prochází konečnou fází a je přesunut do zpracovatelského zařízení v PT. Indokom Citra Persada - Sidoarjo, východní Javy.
Průběh a pražení
Tento druh kávových zrn se pomalu praží po dobu 14 minut a tím si zachová svoji unikátní přírodní vlastnosti. Veškerá pražení probíhá v Neapoli, nazývá se mýtickou oblastí espressa, právě díky dlouhé historii pražení kávy.
V Neapoli, kde naše retro pražící stroje z roku 1967 a 1969 jsou nadále používány. Mistr pražírny třetí generace pozorně dohlíží na celý proces.
Po dokončení pražení, kávová zrna se ochladí vzduchem (nikdy ne vodou) a to způsobuje, což způsobí kondenzaci vnitřních aromatických látek přítomných v kávových zrnech.
Caffé Barbera neskladuje ani nebalí kávová zrna ihned po ochlazení, ale raději je nechá dozrát při kontrolovaných teplotách, tak aby měly vyvážený poměr olejů a tuků, který formuje bohaté aroma a chuť kávy.
Certifikace vyhovující standardu excelence. Ekologický a přímý obchod.
FAIRTRADE spravedlivý obchod neboli fair trade je způsob obchodu, který dává příležitost pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v zemích „třetího světa“, aby se uživili vlastní prací za důstojných podmínek.
Informace o výrobci
Café Barbera, Adresa: Barbera Caffé SPA, Via Larga Z.I., 81038 Trentola Ducenta, CE Italy
Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
Příznivé ceny
Všechny světové značky kávy a kávovarů nabízíme za skvělé ceny.
Odběrná místa
Aktuálně nabízíme dopravu na více než 4.000+ výdejních míst.
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 3.000 Kč