Barbera Baron Blue Java 100% Robusta zrnková káva 250g

Expirace 09/2023. Zrnková káva Barbera Baron Blue Java s tóny čokolády, čerstvě upečeného chleba a sušeného ovoce dodává kávě příjemnou sladkost a zároveň intenzivní aroma. Složení: 100% Robusta - Jáva a Indonésie, 250g. Fermentace 16-18 hodin.

Více informací
299 Kč 90 Kč s DPH
Není skladem
Akce!

Expirace 09/2023. Zrnková káva Barbera Baron Blue Java s tóny čokolády, čerstvě upečeného chleba a sušeného ovoce dodává kávě příjemnou sladkost a zároveň intenzivní aroma. Složení: 100% Robusta - Jáva a Indonésie, 250g. Fermentace 16-18 hodin.

Více informací

Bohatá chuť s výrazným aroma čokolády a vůní čerstvého chleba, činí kávu tak intenzivní a silnou s povzbuzujícími účinky. Podtón sušeného ovoce Baron Blue Jáva kávě dává příjemnou sladkost. 

Kávová zrna se pěstují na svazích hor v nadmořské výšce 1300 - 1600 metrů, která pocházejí z Brazílie, Kostariky, Kolumbie, Indie a Indonésie. Byly pomalu a jemně pražené a poté ochlazené suchým vzduchem, namísto vody.

Kávová zrna se sklízí ručně a posléze se suší na slunci.

Plantáž

Tuk Bandung v centrální Jávě, nachází se tu 4,625 hektarů kávových plantáží, většinu z nich vlastní drobní farmáři.
Nadmořská výška: 600-800.

Sklizeň a sběr

Sběr je od června a končí v září. Farmáři sbírají ručně jen zralé ( červené ) bobule. Zelené, žluté a suché se sbírají a přebírají. Zralé kávové bobule se sbírají brzy ráno do poledne.

Sušení a mletí

Po sběru a výběru nejlepších červených zrn z farmářské plantáže, červené bobule se zpracují mokrým procesem a okolo 16-18 hodin se fermentují. Během procesu se tlumí kyselost kávy. Suší se na slunci po dobu 2 dnů nad plachtou nebo bambusovou podložkou. Prochází konečnou fází a je přesunut do zpracovatelského zařízení v PT. Indokom Citra Persada - Sidoarjo, východní Javy.

Průběh a pražení

Tento druh kávových zrn se pomalu praží po dobu 14 minut a tím si zachová svoji unikátní přírodní vlastnosti. Veškerá pražení probíhá v Neapoli, nazývá se mýtickou oblastí espressa, právě díky dlouhé historii pražení kávy. 

V Neapoli, kde naše retro pražící stroje z roku 1967 a 1969 jsou nadále používány. Mistr pražírny třetí generace pozorně dohlíží na celý proces.

Po dokončení pražení, kávová zrna se ochladí vzduchem (nikdy ne vodou) a to způsobuje, což způsobí kondenzaci vnitřních aromatických látek přítomných v kávových zrnech.

Caffé Barbera neskladuje ani nebalí kávová zrna ihned po ochlazení, ale raději je nechá dozrát při kontrolovaných teplotách, tak aby měly vyvážený poměr olejů a tuků, který formuje bohaté aroma a chuť kávy.

Certifikace vyhovující standardu excelence. Ekologický a přímý obchod.

FAIRTRADE spravedlivý obchod neboli fair trade je způsob obchodu, který dává příležitost pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v zemích „třetího světa“, aby se uživili vlastní prací za důstojných podmínek.

Informace o výrobci

Barbera

Café Barbera, Adresa: Barbera Caffé SPA, Via Larga Z.I., 81038 Trentola Ducenta, CE Italy

Napište komentář

Barbera Baron Blue Java 100% Robusta  zrnková káva 250g

Barbera Baron Blue Java 100% Robusta zrnková káva 250g

Expirace 09/2023. Zrnková káva Barbera Baron Blue Java s tóny čokolády, čerstvě upečeného chleba a sušeného ovoce dodává kávě příjemnou sladkost a zároveň intenzivní aroma. Složení: 100% Robusta - Jáva a Indonésie, 250g. Fermentace 16-18 hodin.

Káva je radost

Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.

Příznivé ceny

Všechny světové značky kávy a kávovarů nabízíme za skvělé ceny.

Odběrná místa

Aktuálně nabízíme dopravu na více než 4.000+ výdejních míst.

Doprava zdarma

Při odběru zboží nad 3.000 Kč